SB ROCK 50

23
Svi
2012
SB ROCK 50

Dokumentarni film o 50 godina života Rockn rolla u Slavonskom Brodu

Ekipa SBFILMA napravila je dokumentarni film SBRock50 posvećen 50 godina života Rockn rolla u Slavonskom Brodu. Sve je krenulo davne 1962. Dok je svijet tresla "Kubanska kriza" i dok su rijeke suza tekle zbog smrti Marilyn Monroe, u Slavonskom brodu trojica odvažnih dječaka su od dasaka sklepali gitare i osnovali su prvi rock bend "Plašljivci".

Nakon toga je krenula prava rockn roll revolucija koja je nakon ratnog Broda gdje je kao rukom odnešena jedna bogata glazbena povjest ipak ostalo dovoljno entuzijasta koji su rock vratili na stare slave. O svemu ovome SBFILM je napravio film koji je napunio dvoranu KKD IBM na otvorenju Festivala NOVIH. U filmu su se koristili arhivski, video , foto materijali, intervjui sa sudionicima koji su stvarali rock povjest, te animacije kreirane u labaratoriju SBFILM-a.

Iako je film i svu povjest koja čini Slavonski Brod u glazbi gotovo nemoguće "sklepati" u jednu epizodu od 50 minuta, SBFILM je odlučio odraditi ovaj nezahvalni zadatak. Film je probudio emocije generacija koje su stvarale Rockn roll u Slavonskom Brodu, digao je nostalgiju iz prašine i dotaknuo svakog pojedinca koji je činio tu čarobnu rečenicu zvanu Rockn roll.

 

 


Go to the top of the page