MOST dokumentarni film

12
06
2013
MOST dokumentarni film

U režiji SBFILM-a napravili smo dokumentarac koji priča priču o događajima u svibnju 1992.godine nad slavonskobrodskim nebom. U cilju rušenja mosta između Slavonskog i Bosanskog Broda JNA je pokrenula največu zračnu operaciju koju su ikada imali. Sve je krenulo 02. svibnja kada su u dva navrata borbene eskadrile bombardirajući Slavonski Brod pokušale srušiti most. U drugom napadu branitelji grada su u manje od 3 minute srušili 6 zrakoplova i poremetili planove jugoslavenskog zrakoplovstva.

Most su pokušavali sr... Detaljnije


SB ROCK 50

23
05
2012
SB ROCK 50

Ekipa SBFILMA napravila je dokumentarni film SBRock50 posvećen 50 godina života Rockn rolla u Slavonskom Brodu. Sve je krenulo davne 1962. Dok je svijet tresla "Kubanska kriza" i dok su rijeke suza tekle zbog smrti Marilyn Monroe, u Slavonskom brodu trojica odvažnih dječaka su od dasaka sklepali gitare i osnovali su prvi rock bend "Plašljivci".

Nakon toga je krenula prava rockn roll revolucija koja je nakon ratnog Broda gdje je kao rukom odnešena jedna bogata glazbena povjest ipak ostalo dovoljno entuzijasta koji s... Detaljnije


SIgurno na Internet

11
02
2012
SIgurno na Internet

Uz pomoć Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj te MUP-a RH, ekipa SBFILM-a je napravila projekt "Sigurno na Internet". Riječ je o edukacijsko-dokumentarnom filmu koji govori o opasnostima prema mlađoj populaciji na internetu. Film je doživio svoju promociju 09.02. pred punom dvoranom Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu, a u Sl Brod su stigli i gosti iz američkog veleposlanstva.

Nakon projekcije filma sljedeći korak će biti edukativno prikazivanje po osnovnim školama Brodsko-posavske županije.

 

Film ... Detaljnije


Retrospektiva 2011

21
11
2010
Retrospektiva 2011

Slavonskobrodska udruga SB Film će od 8. do 10. travnja 2011. u Slavonskom Brodu održati retrospektivu Mediteran Film Festivala koji se već 11. godinu za redom održava u Širokom Brijegu.

Radi se o festivalu dokumentarnog filma koji okuplja dokumentarce iz 22 zemlje mediteranskog bazena, od Španjolske do Maroka, a tijekom svoga postojanja prerastao je u jednu od najvećih dokumentarističkih manifestacija u ovom dijelu svijeta. Koliku "težinu" MFF ima u filmskim krugovima govori podatak da su članovi tročlanog žirija ove g... Detaljnije
Go to the top of the page