Filmska Republika Slavonski Brod

19
03
2012
Filmska Republika Slavonski Brod

Pripreme za filmski festival 2012 ulaze u završnu fazu. Uz njih ekipa SBFILMA završava i svoj prvjenac SBROCK50, dokumentarni film o 50 godina Rock 'n rolla u Sl.Brodu.
Sabor SBFILMA na sjednici je donio suglasnost da će ova godina biti u znaku Filmske Republike Slavonski Brod koja će trajati svega nekoliko dana. Dva dana za vrijeme projekcija i još 2 dana dok su naši gosti iz Hrvatske i inozemstvau Slavonskom Brodu.

Vlada Filmske Republike Slavonski Brod jednoglasno je odlučila da će cijena ulaza na sve projekcij... Detaljnije


Dokumentarac od slavonskobrodskom rocku

21
02
2012
Dokumentarac od slavonskobrodskom rocku

Iako smo tek za sljedeći međunarodni filmski festival dokumentarnog filma 2013. u Sl.Brodu  planirali se predstaviti sa svojim prvim dokumentarnim spektaklom, ipak smo odlučili prvjenac poredstaviti ove godine. Ekipa SBFILM-a je punom parom krenula u projekt realizacije dokumentarnog filma o slavonskobrodskom rocknrollu.

Zahvaljujući Davoru Frci Mikoviću, MIroslavu Bićaniću, Tomislavu Gollu, Dinku Zoriću Đkembi, Arsi, Mariu Jurkoviću i ostalim..ovaj film će u kratkom vremenu svanuti na velikom ekranu, točnije na platnu KKD IBM-a kao dio... Detaljnije


Počele pripreme za novi spektakl

11
02
2012
Počele pripreme za novi spektakl

Nakon što smo u travnju ove godine uspješno održali prvu Retrospektivu Mediteran Film Festivala koji je u Slavonskom Brodu okupio najbolje dokumentarce 22 zemlje mediteranskog bazena, slavonskobrodska udruga SB Film pokreće novi, vlastiti filmski festival.

Ideja je da uz novu retrospektivu MFF-a, festivala koji se već 12 godina održava u Bosni i Hercegovini i koji predstavlja najbolju dokumentarističku smotru  južne Europe pokrenemo i vlastiti festival dokumentarnih filmova koji bi okupljao dokumentarce iz zemalja nastalih nakon... Detaljnije


Brodski festival službeno u rasporedu njemačkog Goethe instituta

SBFILM je dobio i pismenu obavjest da je naš festival, Festival Novih i Retrospektiva MFF-a u 2012. godini, uvedena u službeni raspored događanja njemačkog Goethe Instituta :-))

Njemci ove godine nastupaju sa filmom Martina Gernera "Generation Kunduz", snimanim u Afganistanu, a autor će biti prisutan na festivalu...Međunarodno nagrađivani film govori o životu  mladih Afganistanaca u Kunduzu, gradu u Afganistanu za vrijeme rata i njihovim pogledima , željama s jedne strane i straha od talibanskih napada, prisutnosti voj... Detaljnije
Go to the top of the page