Otvoren natječaj za prijavu filmova

13
04
2016
Otvoren natječaj za prijavu filmova

Otvorene su prijave za Festival Novih! pozivamo sve autore dokumentarnih filmova, redatelje, producente da prijave svoje filmove na festival koji će početkom rujna biti održan u Slavonskom Brodu. Prijava se vrši online na stranici festivala

www.festivalnovih.com

... Detaljnije

Festival Novih 2015

01
06
2015
Festival Novih 2015

 Sve o Međunarodnom festivalu dokumentarnog filam Festival Novih 2015, možete vidjeti na službenim stranicama festivala. www.festivalnovih.com

... Detaljnije

Poziv za prijavu filmova na 5. Festival Novih

SB Film poziva autore i producente dokumentarnih filmova da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 5. Festivalu Novih, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma koji će biti održan od 15. do 21. lipnja 2015. u Slavonskom Brodu. Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni tijekom posljednje tri godine (2012., 2013., 2014.), bez obzira na trajanje i tehniku snimanja.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autori se mole da šalju isključivo kopije filmova... Detaljnije


Proglašen pobjednik festivala

01
06
2014
Proglašen pobjednik festivala

 Prema odabiru stručnog žirija kojega je ove godine vodio bosanskohercegovački redatelj i producent Boris Šiber, pobjednik Festivala Novih 2014. i dobitnik Grand prixa nizozemski je film Obitelj Fokkens (Meet the Fokkens), redatelja Gabrielle Provaas i Roba Schrodera.

Film govori o Louise i Martine Fokkens, 69-godišnjim sestrama blizankama koje su preko 40 godina radile kao prostitutke u amsterdamskoj četvrti crvenih svjetiljaka.

Prema izboru publike pak, najbolji film Festivala Novih i dobitnik Grand Prixa publike je film... Detaljnije
Go to the top of the page